Claudicatio

Claudicatio Intermittens of in de volksmond etalagebenen genoemd is een veelvoorkomend probleem. Door het dichtslibben van de aderen in het hele lichaam en specifiek in de benen ontstaat er pijn, stijfheid en kramp tijdens het lopen. Wanneer men even stil staat om bijvoorbeeld in de een etalage te kijken trekt de pijn snel weg en kan men weer verder lopen. Herkenbaar? Dan zou het zo kunnen zijn dat u aan perifeer arterieel vaatlijden lijdt.

Vaatonderzoek en diagnose

Via de huisarts en/of vaatchirurg kan na intake en een uitgebreid vaatonderzoek al snel een diagnose worden gesteld. Omdat inmiddels is gebleken dat opereren (het plaatsen van een stent of bypass) slechts beperkt en tijdelijk effect geeft, komt er vrijwel altijd (eerst) een verwijsbrief voor fysiotherapie.

Daan fysiotherapeut OmmoordU komt dan bij mij, Daan Hol, gespecialiseerd fysiotherapeut op het gebied van Claudicatio terecht voor het volgen van looptherapie. Door gericht te trainen, meer zelf te gaan bewegen en aanpassingen te doen in de algehele leefstijl (denk aan roken, voeding etc.) wordt er vaak in de eerste 3 tot 6 maanden veel resultaat bereikt. U kunt verder lopen, sneller lopen en ervaart vaak minder pijn en kramp in de benen.

Omdat het een intensief traject betreft ben ik er speciaal om u te begeleiden. Meer weten over etalagebenen of over de therapie? U kunt via onderstaande link een bezoekje brengen aan mijn profiel op Claudicationet. Ook mag u mij altijd bellen of mailen voor meer informatie of voor het maken van een afspraak!