Fysiotherapie

Indien u lichamelijke klachten ervaart, zoals nek- of rugpijn bijvoorbeeld, dan kunt u hiervoor een afspraak maken bij de fysiotherapeut. Dit geldt eveneens bij revalidatie na een operatie, blessures aan spieren, gewrichten, banden en pezen, een slijmbeursontsteking, of overige lichamelijke klachten en aandoeningen. Ook indien u advies nodig hebt over de juiste manier van bewegen en het bevorderen van een correcte lichaamshouding, kunt u een beroep op ons doen. Fysiotherapiepraktijk Teeuwisse, gevestigd in Rotterdam Ommoord, is voor iedereen toegankelijk.

CONTACT VIA TELEFOON 010 4564329

Fysiotherapie Rotterdam Ommoord

Fysiotherapiebehandelingen

Aandoeningen en lichamelijke klachten kunnen op velerlei manieren ontstaan, zoals bij veroudering, het uitoefenen van werkzaamheden, sporten, maar ook een onverwachtse manoeuvre kan de boosdoener zijn. Soms is de aanleiding klein, maar meestal kent de klacht of aandoening een opbouw. Uw klachten worden tijdens het eerste intakegesprek in kaart gebracht. Vervolgens wordt er door ons een behandeltraject opgesteld van fysiotherapiebehandelingen, met als uitgangspunt herstel van klachten en preventie van het opnieuw ontstaan van dezelfde klachten.

Fysiotherapie in Rotterdam Ommoord

Binnen onze fysiotherapiepraktijk, te Rotterdam Ommoord, kunt u direct een afspraak maken met een fysiotherapeut, zonder dat u hiervoor een verwijsbrief van de huisarts nodig hebt. Wij kunnen hierbij voor u nagaan op hoeveel fysiotherapiebehandelingen u jaarlijks recht hebt vanuit uw aanvullende zorgverzekering. U kunt zich telefonisch, of via deze website aanmelden voor een eerste intakegesprek.

Na uw aanmelding zullen wij eerst middels een screening nagaan of u mogelijk toch een verwijsbrief nodig hebt van uw arts. Is dit het geval dan bespreken wij dit met u.

Aanmelden voor fysiotherapie middels verwijsbrief

Ook indien u door uw huisarts of specialist bent doorverwezen voor fysiotherapie, kunt u zich bij ons aanmelden.

Chronische aandoening

Het kan zijn dat uw aandoening of klacht voorkomt binnen de ‘chronische lijst van aandoeningen’. Dit kunt u hier nagaan: Chronische lijst van aandoeningen. Vindt u het lastig te bepalen welke aandoening het betreft? Vraag het na bij uw behandelend fysiotherapeut. Zodra er sprake is van een chronische aandoening, te vinden op de bovengenoemde lijst, hebt u altijd een doorverwijzing nodig voor fysiotherapie van uw huisarts of specialist.

Kosten bij fysiotherapiebehandeling chronische aandoening

Indien de aandoening nieuw voor u is en u dus voor de eerste keer fysiotherapie hiervoor ontvangt, worden de eerste 20 behandelingen niet vergoed vanuit uw basisverzekering. In dat geval betaalt u of zelf deze eerste 20 behandelingen, of deze worden vergoed vanuit uw aanvullende zorgverzekering. U kunt bij uw zorgverzekeraar informeren hoeveel fysiotherapiebehandelingen jaarlijks vergoed worden vanuit uw aanvullende zorgverzekering. Bij ingang van de 21e behandeling wordt uw basisverzekering aangesproken. Op dit moment moet u er bewust van zijn dat bij een nog openstaand ‘eigen risico’ dit eerst wordt aangesproken. Voor meer informatie hierover kunt u altijd uw eigen zorgverzekering bellen, maar schroom niet om het bij onze fysiotherapiepraktijk na te vragen.